13 unieke woningen

Nu in verkoop!

13 unieke woningen

Nu in verkoop!

Unieke appartementen

Uitkijken over Dordt vanaf grote hoogte. Wonen en werken tussen de gewelven. Of vanuit je woonkamer genieten van de fraaie, rustige tuin. Waar je ook woont in De Bonifatius, je voelt overal en altijd dat je op een bijzondere plek bent. De voormalige kerk en muziekschool nemen je op eigentijdse wijze mee in de bijzondere sfeer van toen.

Oorspronkelijke karakter in ere hersteld

Het bijzondere aan De Bonifatius is dat het oorspronkelijke karakter van de kerk op een mooie manier behouden blijft. De authentieke gewelven en kolommen blijven in het zicht en geven de woningen extra grandeur.

De prachtige glas-in-loodramen worden hersteld. En om meer licht te creëren, worden nieuwe ramen toegevoegd. Bijvoorbeeld in het middengedeelte, waar onder meer een koffiebar en city gym komen.

Bijzonder wonen in kerk of muziekschool

De Bonifatius biedt ruimte aan 13 unieke appartementen. Enkele daarvan bevinden zich in het voormalige kerkgebouw: luxe appartementen onder de kap, woon/werkwoningen in de zijbeuken en een tuinwoning ter plaatse van de voormalige consistorie. De andere appartementen worden gerealiseerd in de oude muziekschool, naast de kerk.

Kap, gewelven en tuin

De appartementen in de kerk doen elk iets bijzonders met het gebouw. De luxe appartementen bevinden zich boven het middengedeelte. Zij bieden, via raamopeningen in de kap, adembenemende uitzichten over de stad. De woonkamers van de zes woon/werkwoningen bevinden zich letterlijk in de gewelven en hebben een hoogte tot maar liefst 4,5 meter! Ook heeft elke woning twee oude kerkramen, waarvan één glas-in-lood. In de ruimte achter het koor, waar vroeger de consistorie was, komt een tuinwoning. Deze kijkt uit over het fraaie, rustige groengebied achter de kerk.

Appartementen met entresol

Ook van de appartementen in de oude muziekschool wordt iets bijzonders gemaakt. Op de plek van de lokalen verrijzen lichte, open woonruimtes met talloze indelings- en inrichtingsmogelijkheden.

De appartementen op de begane grond hebben bijvoorbeeld een entresol, waar je een prachtige slaapkamer, loungeplek, studieruimte of atelier realiseert!

 

 

Volautomatisch parkeersysteem

In de Bonifatiuskerk in Dordrecht worden appartementen gerealiseerd waarbij de bewoners de mogelijkheid krijgen een stallingsplaats aan te schaffen in een volautomatisch parkeersysteem. Het systeem wordt in het bijgebouw van de kerk geplaatst en zal ervoor zorgen dat de parkeerdruk in de buurt niet toeneemt.

Lees meer